Ieder jaar organiseren wij een week vol leuke activiteiten en spellen. Dit kunnen wij niet zonder jullie als vrijwilligers! Vind jij het nou super leuk om mee te helpen zodat de kinderen een fantastische week tegemoet gaan, meld je dan gauw aan! Doe dit met het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina. 

Binnen de stichting Jeugdvakantieweken hebben wij verschillende categorieën vrijwilligers. Dit zijn de aspirant-begeleiders (13 tot 15 jaar) en de begeleiders (vanaf 16 jaar) Hieronder vind je een korte beschrijving van wat het vrijwilliger zijn inhoudt. 

Tijdens de week begeleid jij de kinderen met het uitvoeren van de activiteiten, wat betekent dat jij lekker mee mag spelen. Daarnaast draag je zorg voor de veiligheid en het welzijn van de kinderen tijdens deze activiteiten. Een begeleider staat nooit in zijn/haar eentje bij een groepje kinderen, dit is altijd tezamen met een andere begeleider of een aspirant-begeleider. 

Als Aspirant-begeleider werk jij samen met de begeleiders om de activiteiten aan te sturen, zonder dat je hiervoor de verantwoordelijkheid draagt. Zo heb jij de tijd om kennis te maken met het begeleider zijn en veel lol te hebben. Wanneer een kind even naar het toilet moet, of naar de balie moet om een pleister te halen, loop jij mee zodat de begeleider verder kan gaan met het aansturen van de activiteit. 

Naast het begeleiden van activiteiten hebben wij natuurlijk onze vrijwilligers ook super hard nodig voor het helpen in de keuken, helpen met de balie en andere kleine taakjes. Het is wel belangrijk dat iedereen zowel aan het begin van de dag, als het einde van de dag helpt met het opzetten van de activiteiten en het opruimen. Iedereen is bij de Jeugdvakantieweken is er vrijwillig en wij moeten het samen doen!

Verder verwachten wij van alle vrijwilligers dat zij de gedragscode lezen en ondertekend aan ons afgeven voordat de week begint. Hiervoor is een moment ingepland aan het begin van de week voordat de kinderen binnenkomen. Geen ondertekende gedragscode is geen deelname.

Vul het onderstaande formulier in om jezelf aan te melden als vrijwilliger!